Home
Code Verantwoordelijk Marktgedrag PDF Afdrukken E-mail

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Minister Kamp heeft de ‘Code verantwoordelijk marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwassersbranche’ aan de Tweede Kamer gestuurd.

De ‘Code verantwoordelijk marktgedrag’ bevordert dat er bij het aanbesteden van schoonmaakwerk een goede balans ontstaat tussen prijs en kwaliteit, waarbij de kwaliteit van het werk een groter gewicht in de schaal gaat leggen. De bedoeling is dat de principes voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk worden toegepast. Daarom doet de rijksoverheid (als grote opdrachtgever) mee in de commissie die de code heeft opgesteld. De rijksoverheid werkt in de tweede helft van 2011 verder aan de invoering van de code.

Het idee voor deze code is ontstaan tijdens de maandenlange schoonmaakstakingen in het voorjaar van 2010. Er ontstond in die periode een sterke bewustwording van de effecten van de wijze van aanbesteding van schoonmaakdiensten en van prijsconcurrentie. Dit zette druk op de arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden van de individuele schoonmakers in de sector. Het ging de schoonmakers niet alleen om een betere cao maar vooral ook om een betere en respectvolle behandeling tijdens het werk bij de opdrachtgevers.

Ook Mako Cleaning Service Nederland B.V. staat pal achter deze code en zal, zoals wij altijd al deden, volgens deze code te werk gaan.

Meer te weten komen over de code kijk dan eens op de website www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl

 

 

 

Adresgegevens

Mako Cleaning Service Nederland BV
L.J. Costerstraat 4
3261 LH Oud-Beijerland
Tel. 0186 - 619500
Fax. 0186 - 619888

Postadres
Postbus 1550
3260 BB Oud-Beijerland

info@makocleaning.nl
www.makocleaning.nl
Ook op Facebook
Twitter en LinkedIn

Polls

Vindt u kwaliteitscertificaten als ISO 9001, ISO 14001, VCA, OSB-keurmerk en MVO ook van belang?